Wie ben ik?

Wil je weten wie ik ben?

Mijn naam is Mirjam de Boer. Ik hou mijn hele leven al van letters. (En logo’s. En boeken. En posters). Ik hou ervan beeld met tekst te maken. Ik studeerde in 1999 af aan de Academie voor Beeldende kunst Constantijn Huygens (tegenwoordig ArtEZ in Zwolle). Na de academie werkte op ik op 2 ontwerpbureaus. Na vier jaar kwam ik plotsklaps in de wereld van vilt terecht. Zelfs toen ik een textiel atelier had, tekende ik nog steeds letters (kijk hier maar eens). Sinds juli 2015 ben ik, na ruim elf jaar, gestopt met mijn atelier Mijnes zodat ik me weer volledig kan gaan richten op Grafisch ontwerpen. Sindsdien geef ik met veel enthousiasme handletter workshops.

Waarom?

Omdat letters het leven zoveel leuker maken! Ik word blij van naar letters kijken – en natuurlijk van letters tekenen. Zonder al te veel hulpmiddelen, maar met een hoop lol. In de workshop leer ik je verschillende letters tekenen, die je weer met elkaar kunt combineren, of nog leuker, die je jezelf helemaal eigen kunt maken. Daarmee ga je een compositie maken. Ik leer je hoe.

Meedoen?

In mijn agenda staan de data waar ik binnenkort een handletter workshop geef. Ik zie je daar graag om je mooie handletters te leren tekenen. Wil je liever een besloten workshop of iets anders? Kijk dan bij de mogelijkheden.

Ben je op zoek naar strak gekalligrafeerde letters? Dan moet je niet bij mij zijn…
 Handletteren moet vooral leuk zijn, vind ik. Niets mis mee om met passers, schetsontwerpen en scherpgeslepen krijtjes aan de slag gaan – maar ik doe het zelf liever uit de losse pols. Het is durven. En dat is moeilijk. En wat doe je als het niet helemaal gaat zoals je wilt? Niets weggooien, hooguit gummen en verder gaan. In de workshop gaan we vooral heel veel tekenen.